Monday, April 2, 2007

Külma tn saunad

Suhteliselt lihtsate nõudmistega - sisenurgaliistu pole vaja ja lavad ei pea ära käima.
Kolleeg oli eelnevalt karkassi, fooliumi ja tuulutuse ära pannud. Ka ilma sisenurgaliistuta peavad tuulutusliistud nurgas üsna koos olema, et pärast laudise otstest fooliumi ei paistaks.

Mulle meeldib laelaudist aknaorvast alustada, jäävad pärast suuremad saagimised-sobitamised ära.
Aknaorv ja selle sein tehtud. Nurkade üle eriti muretsema ei pea, kuna antud juhul lubati need nurgakatteliistuga üle lüüa. Aknaorva alaosa peaks kaldega ruumi poole olema, et igast vedelikud ei voolaks aknapoole vaid vastupidi.


Paistab uksepealne.
Lavaraam tegemisel. Kõigepealt liimi ja kruvidega kokku külgmised ja tagumine pruss, siis need seina (külgedel on vineertugevdused laudise all vt ülemist esimest pilti ja tagumine kinnitub läbi laudise ja tuulutusliistu seinas olevasse karkassi) ning viimaks eesolev pruss nende külge.

Karkassi siduvad kinnituskruvid on paremal hästi näha. Karkassi peale läheb lavalaud katteks. Kergitan nii palju ta ülespoole, et jääks mõni millimeeter ristiolevast lavalaudisest serv üle. Seetõttu on altpoolt natuke ka karkassi näha.
Lavalaudis liimimisel. Seinalaudise ärasaetud isapunnide liistujupid vahele pistetud, et vahed ühtlased püsiks. Paremal ülal paistab aknaorv, millel nüüdseks juba nurgaliist pandud.
Seljatugi. Lavalaudade vahed täpselt nii kitsad, et pärast seina lastav kinnituskruvi sealt vahelt läbi mahuks, siis ei jää kruvipea niiväga paistma.
Aste liimimisel. Samad põhimõtted, mis lavalgi.
Alustan pingiraamiga.Karkassiks lavalaudis pikki pooleks.

Lavalaudis ümber.

Jalgade saagimisnurk on 15 kraadi.

Siin on näha jalgade ja pingiraami kinnituskruvid. Igale poole muidugi ohtralt B3 liimi vahele ;o)
Jalgade vahele lisatugevdus. Otsad jätkuvalt 15 kraadise nurgaga. Ristlaudis peale.
Pink ja lavad õlitatud.

Kerisepiire. Peaks jääma plekiga samale kõrgusele st kividest allapoole ja u 10 cm servast eemale (sõltub kerise kw-dest, manuaalis on täpsemad ohutud numbrid kirjas).