Saturday, August 8, 2020

Lebola, august 2020

Kevadel tekkis maja ümbrust ohutumaks saagides omajagu peenpalki ja otsustasin enne suvepalavust hea tuulduvusega katusealuse teha. Võrdlesin ja vaatasin erinevaid jooniseid, aga lõpuks tegin ikka omatahtsi.

 


Saksamaal nägime betoonelementidest grillahju, nii et nüüd sai ka selle kasuks otsustatud, on üks ehitustöö vähem.
Tükimat aega seisi katus kilede all, kuni viimaks prahvatas vimm, valisime bituumensindlid välja ja panin kolme päevaga katuse ära. Lõpus jäi tavapäraselt paar paani puudu, nii et paremal on nüüd näha heledam ruberoidiriba.Postide külge said silmuskruvid pandud, nii et viimased paar kuud olen käinud seal rippvoodiga kõlkumas ja lugemas. Hiljem ostsime ka ripptoolid, neid on hea vahepealsel ajal lae alla panna, pole jalus. Istuda kah mugavad.

Põrandal kasutasin ära ämmal-äial paarkend aastat seisma jäänud parketiplaadid. Eks ta ongi osaliselt taaskasutusprojekt, katusel on kah igasugu ehitusjääke ära kasutatud.


Posti lõikasin hiljem alt ära, on rohkem ruumi ringi õiendada. 

Eks teda tuleb veel täiendada, võib-olla diagonaaltoed lisada jms (hoiatati, et võib külgvajumine millalgi tekkida), aga kasutada kärab juba praegu ja hea on. Just nimelt selleks, et lõõgastuda värskes õhus – maja terrassil on ruumi vähem. Nagu tavaks, on see kujunenud muidugi ka osaliselt panipaigaks/tööruumiks. Millalgi jõuan ehk töökoja tegemiseni, siis saab kola jälle mujale vedada.



Kuna tegin selle vea, et ehitasin lebola põrandaga, mida vihm ja udu märgama kukkus, siis pidin kahjuks ka sellele laudise ümber lööma. Ilma selleta oli lahedam. Nii et õppetund: ära tee põrandat, pane lihtsalt postidele ja lao kivipõrand, siis saad seinad lahti jätta. Aknad-uksed taas kord äia varudest.




No comments: