Friday, February 4, 2022

Lumekardinad terrassile, jaanuar 2022

 Nende tuiskudega tüdinesin sellest ära, et pidi ühtelugu terrassi lumest puhtaks pühkima, ühtlasi oli genekat terrassile kehvem panna, kippus täis tuiskama, nii et tegin külgedele üles rullitavad lumekardinad. Sarnane lahendus on ka garaažil ja kuuriuksel. Pildil garaaž tormis.


Kuna see on võrkmaterjal, siis tugeva tuulega küll peenemad lumeterad lööb sealt läbi, aga seda on siiski üsna vähe. Pigem oli algul probleem kardinate allserva kinnitatud liistude kolksumine vastu poste ja maja.


Kolksumise lahendas lihtne nööridega fikseerimine. Köögipoolsetest akendest tulev valgus on nüüd küll ka hämaram, aga ega seda valgust tuisu ja tormiga niikuinii suurt pole. Kui kevade poole mu ülejäänud materjalivarud välja sulavad, siis saab ka otsa kardinad panna, on suvel õhtuse päikse eest varju. Siis võib ka nööridega avamis-sulgemislahendust edasi arendada, praegu käib lihtlabane üles ja alla rullimine.

Võrkmaterjal on hea, see hingab, laseb valgust läbi, aga vihma ja lume peab valdavalt kinni. Tasus ikkagi aasta tagasi need hiiglaslikud reklaamplakatid koju vedada.

No comments: