Wednesday, October 26, 2016

Pink is not dead, oktoober 2016

Selle suvega sai mitu istekohta tehtud. Esmalt tegin ühe megapika pingi, aga peagi ilmnes, et noil hetkil, mil tahaks seal istuda, kipub ta kas kastest või vihmast märg olema, nii et varsti olin sunnitud veel ühe, katusega variandi tegema.


Katuseks taaskord kile, roovideks talast läbi puuritud kuuseoksad. Kuna soov oli sellel mõnusalt lösutades (seljatugi on üsna suure nurgaga) ka tähti vaadata, pidin katuse võimalikult kitsa tegema. Selle tagajärjel kippus aga vihm kohati ikkagi istmele sadama. Õnneks jätsin selle fikseerimata, nii et jõude seismise ajaks saab isteplangu sisse lükata.


Ja siis millalgi tellis naisevennanaine kah istumise, et tal emal oleks lapselapsi valvates kuskil mugavam puhata. Katust ei soovitud, nii et tegin mõne tunniga valmis. Plangud olid juba varem saetud, muidu oleks ikkagi päev ära kulunud.


Novembri alguses tuli ootamatult talv.


Juuni, 2021: katusega pink kolis pärast maja valmimist terrassile. Katuse võtsin ära, selle asemele läks riiul, kus kola hoida.
__________

Juhtumisi just enne lumesadu sai kõige pikemast pingist kah pilt tehtud, nüüd tekkis kena võrdlusvõimalus talvise vaatega.


Juuni, 2021
Tegin sauna juurde kivijalgadega pingi, siis pole seda tüüpilist muret, et pingijalad ära mädanevad. Sügisel langetatud kõverikust palgist jämme plank saagida, piklikud kivid püsti, plangule kivide järgi õnarused alla ja valmis. Kivipuuriga võib proovida ka augud teha, siis saab metallvarrastest tüüblid panna, on väiksem oht, et plank jooksu läheb. Kasutada kannatab ka ilma.




No comments: