Thursday, November 18, 2021

Metsanäss, nov 2021

Kuna langenud puude tüükad hakkavad otsa saama, tuleb seisvate metsakuivadega midagi ette võtta. Väga peeneks ei saa minna, kuna sael on laiem plaat peal. Peene otsaga plaadi ostmisel ei näinud toona mõtet, aga nüüd hakkab aina mõistlikum tunduma.


 

3 comments:

Lendav said...

Mu pika käepidemega Stihl 150 on peene otsaga (õhuke plaat ka) ja ka ehituse juures ennast hästi tõestanud. Kõik tapid ja liited on sellega tehtud, saab hea täpne töö.

Liis said...

Eks jah, pean endale jõulukingi tegema. Laiem plaat sai kunagi selle mõttega võetud, et häda korral suurt saagi asendada. Varamisel ja langetamisel olnuks kribum plaat ja kett tülinaks. Teisalt on nüüd neid töid märksa vähem, nii et tasub varustust täiendada.

Liis said...

Kusjuures hiljuti oli igaaastane saehooldus ja seadmel töökojas järel käies isegi uurisin võimalust (carving on selle plaaditüübi nimetus), aga loomulikult neil jälle polnud seda, tuleb hakata tellima ja ootama ja siis tuleb tähik vahetada ja kett ja … Nüüd tuleb oodata, millal ma viitsin selle mölluga tegeleda. Jõle tüütu see Eesti poodides šoppamine, ühtelugu üks tellimise jutt käib, ma võiks siis juba Amazonis pidevalt ostelda.
Sama lugu oli tunamullu Husqvarna esinduses – läksin kohale, et saesaapaid proovida, aga jälle neil polnud, "tuleb tellida". Läksin siis hoopis Nõmmel asuvasse Oregoni esindusse, proovisin nende omi ja ostsin ära. Valmis. Täitsa huvitav kohe, palju poed sellise olematu laovaru tõttu käivet kaotavad.