Thursday, September 9, 2021

September 2021: kuur

 Tegelikult on see endine kännuonn, aga kuna toda me ei kasutanud ja samal ajal oli raskusi küttematerjali ja üldse väiksemate puidujääkide paigutamisega, tassisin neid üha ühest kohast teise, siis juba millalgi talvel sai kännuonnil katus maha saetud ja põrand lammutatud, olemasolevatele postidele kehvematest laudadest kaldkatus löödud. 

Üritasin ka okstest seina teha, aga selle tihedaks-tõhusaks muutmine võtnuks liiga palju aega, nii et nüüd sügisel tõmbasin sae jälle käima ja lõikasin oksad osaliselt maha ning lõin igasugu palgitahumistest üle jäänud poolpalk-laudadest seinad. 

Esmalt kaldkatust ehitades jätsin sinna ka onni taga kasvanud kuuse, aga see hakkas vett lekitama, nii et võtsin tolle maha. Selgus, et selle alumine pool oli poolmäda. Kuna tagumise seina juures said mul lauajäägid otsa, siis saagisin siis sellest kuusest selle seina jaoks õhukesed lauad – alloleval pildil on nood lauad näha.

Äi viis eelmine nädal me platsilt igasugu palgijäägid ja pakud ja poolpalgid ära ning tõi nüüd lõhutud kärutäie tagasi, nii et saame oma esimesed riidad laduda.

No comments: